Henar û sûdên xwe

Hinar di warê vîtamîn, mîneral û antîoksîdanan de gelekî dewlemend e û ji bo hemû derdan derman e. Ji qaşilê wê jî gelek tişt tên çêkirin.

Tenduristiya dil diparêze, pêşî li hucreyên pençeşêrê digire. Yanî hinar cihê antîbiyotîkê digire. Pispor der barê hinarê de dibêjin ku hinar dermanekî gelekî baş e û gotin ku divê ev antîbiyotîka xwezayî ji sifreyan kêm nebe. Li dijî enfeksiyonan laş diparêze û berxwedêriyê zêde dike, enerjiyê dide û westandinê ji holê radike.

ZIVISTANÊ BIXWIN

Zanyaran anî ziman ku der barê fêdeyên hinarê de gelek xebatên zanistî hene û bi taybetî jî di nexweşiyên enfeksiyonê de gelek bi bandor e û gotin ku di mehên zivistanê de ev fêkî divê zêde bê xwarin.

FÊDEYÊN HINARÊ

Heraretê dibire, enerjiyê dide û westandinê dibe, laş, dil, mîde û pidûyan bi hêz dike, dil diparêze, ji bo birînên dev gelekî baş e, pêşî li huncreyên pençeşêrê digire. Di serî de pençeşêra çerm, rê li pençeşêra prostat û hemû cureyên pençeşêrê digire. Asta kolestrola xwînê û tansiyonê dixîne. Rehên ku xetimîne vedike. Bi van taybetiyên xwe pêşî li nexweşiyên wekî dil û rehan digire. Hevsenga şekira xwînê kontrol dike û ji bo nexweşên şekir jî gelekî baş e. Ji bo tenduristiya çerm jî gelekî bi fêde ye û ji bo ketina deng jî gelekî baş e.

Azadiya Welat

Foto: Terra.cl

Şîrove û nêrînên we

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s